Å leve på imodium

Sensommeren 2014 så var jeg med 4 gutter til Spania, han ene er kjæresten min. Vi hadde det så gøy og storkosa oss. Helt til en dag hvor vi var ute og jeg drakk selvfølgelig strawberry daquiri. Helt ut av det blå følte jeg meg veldig dårlig og tok taxi tilbake til hotellet. Og jaa, flaks at jeg dro hjem. Uheldig for meg så var jeg i et ganske fersk forhold og på guttetur, og med den magen min som brått ble et helt kaos. Det var både flaut og dritt på en og samme tid. Jeg ringte foreldrene mine og gråt - jeg ville hjem.

Onkelen til kjæresten min bor i Spania, og ganske flink med språket, så han fikk skaffet meg noen medisiner - men de hjalp ikke. Jeg holdt meg mye på hotellet mens de andre var ute å kosa seg. Men til slutt så måtte jeg bare "nyte" litt av ferien jeg var på. Så jeg tok med meg dorull på stranda og fløy frem og tilbake. Sykt gøy! Og på kvelden så var jeg på rommet, mens de andre var på nattklubber! Jadda, fin ferie 👏

Når jeg kom hjem igjen var det rett til legen for å sjekke det ut, jeg fikk selvsagt antibiotika for noe virus som mange får på sydenturer. Dette hjalp ikke. Og masse undersøkelser hos legen, avf. prøver x 10, laktose undersøkelser, gluten prøver, alle typer blodprøver.. Ingenting var å vise på prøvene. Og jeg var mye inn og ut. Var snakk om å ta gastroskopi, men det har jeg så angst for at jeg sa at det er siste utvei og jeg må i narkose. Legen ikke helt enig med meg. Så jeg drøya det, og så mente legen det ikke var noe vits. For det var ikke noe galt med meg. Og jeg så frustrert og begynte slevsagt å gråte. Jeg kunne heller ønske det var noe så jeg kunne behandle det og bli bra. Og leve et normalt liv igjen!

En dag skulle Emil og jeg på biltema, og jeg hadde døtta innpå en karamellpudding. Brått mens vi er på biltema, må jeg akutt på do. Og Emil fikk kjørt meg i hundre og hælvette til mc´donalds, nærmeste do. Etter dette fikk jeg helt angst, og levde på imodium så og si hver dag. Noe som absolutt ikke er bra! Men for at jeg skulle kunne leve uten og tenke på når jeg må akutt på do så var det måten min og slappe av på. Når jeg skulle drikke med venner tok jeg imodium. Det gjør jeg også den dag idag! Det er også sånn at hvis jeg skal i familieselskap, og får litt små angst så tar jeg også imodium. For jeg er redd for at det skal skje der også!

Jeg er absolutt mye bedre, men langt ifra sånn som det burde være. Jeg klarer og ha det sånn som jeg har det nå. Men jeg er lei det! Og på det værste var det bare en utvei jeg tenkte. Jeg var sliten og orket ikke.

Nå har Emil og jeg vært sammen litt lengere også, så har klart å slappe av litt mer iforhold til do greiene. Men i starten så dro jeg stadig vekk til mamma for å låne doen, eller hvis jeg hadde en skikkelig dårlig dag så var jeg hos mamma. Og hadde alltid med skift.

Jeg har også begynt å kjøpe laktosefri produkter for det meste, og noe gluten + spelt. For å sjekke om det hjelper- og mye har hjulpet! Men ganske vanskelig å holde seg unne alt når man ikke har fått beskjeden om at man ikke tåler det.

I januar fikk jeg heldigvis kommet meg til ernæringsfysiolog. Og jeg fikk beskjed om å holde meg unna melkeprodukter, ølgjær, bygg, sukker og hvete i to måneder. Jeg var ganske redd, det virket så vanskelig. Alt av produkter og mat måtte byttes ut. Men det var ikke så vanskelig som jeg hadde trodd! Og etter to måneder skulle jeg fremdeles holde meg unna hvete. Og det for alltid. Den dag idag har jeg alltid imodium i veska mi, men jeg bruker det mindre og mindre. Men jeg bruker det noen ganger fremdeles. Men jeg må ha det i veska, alltid.

Men jeg har tullet det til ganske mye for meg selv etter dette. Så nå er det full skjerpings! ❤ Men uendelig glad for at jeg fikk svarene jeg har lett etter i to og et halvt år. Det å vite hvorfor man ikke har kontroll på magen, og at det plutselig bare skjer at du må på do på sekundet er hardt og trist. Jeg har slitet veldig med dette. Men jeg har fått mye støtte av de nærmeste rundt meg. Og er uendelig takknemlig for det ❤

Undervektig

At jeg er tynn er ingen hemmelighet, at det bryr meg er helt sikkert. Men samtidig gir jeg faen. Jeg er den jeg er, født med den kroppen.. Og jeg sliter med å gå opp i vekt. Jeg elsker mat, uten tvil! Men det hjelper tydeligvis ikke. Jeg har prøvd mange ting, men gitt opp da jeg ikke har sett noen forandring! 
Jeg er sjeldent å se på badestrender i Norge, pga kroppen min. Men er jeg i syden, så bryr jeg meg veldig lite. Så lenge det ikke er kjent folk der. Og jeg er ikke den som sprader rundt i bikini for hvem som helst. Jeg har heldigvis en kjæreste jeg er trygg på, og som jeg ikke er redd for å vise kroppen min til, eller fortelle hva jeg synes om kroppen min! Og han er forståelsesfull. Så jeg soler meg sjeldent i byen jeg bor i, og er jeg å se på stranda så har jeg mest sannsynlig shorts og singlett på meg! Haha 😎☀️
Idag er jeg 164,5 cm og veier 45,4 kg. Når det gjelder BMI er jeg undervektig. Og det vet jeg selv at jeg er. Og jeg ønsker å endre på det! Jeg vil ihvertfall opp til 50 kg, helst 55 kg. Men et steg av gangen er best. Så mitt mål er 50 kg i første omgang! 😊 
Jeg blir matt, når jeg hører folk er misunnelig for at jeg er så tynn og kan spise alt jeg ønsker uten å gå opp i vekt. Det er sikkert en fin ting, men samtidig er det ikke det. Å være usunn og ikke ha et bra kosthold er ikke flott og fint! Og det å ikke legge på seg og være undervektig, er et hat. 
Jeg har det like vanskelig som en som vil ned i vekt, om ikke værre. 
Jeg klarer å leve med meg selv, og den kroppen jeg har. For jeg har en fin holdning som gjør at jeg gir faen. Men jeg vil opp i vekt, og jeg skal opp i vekt. 
Så idag var jeg i Sverige og handlet 8 stk av nutricia med sjokoladesmak som inneholder 300 kalorier, og 8 stk nutricia med vaniljesmak som inneholder 308 kalorier! 
Disse blander jeg med is, slik at jeg får milkshake! 🍦😄 Og det smakte helt himmelsk! Så nå er jeg i gang! Opp i vekt skal jeg. For den som gir seg har tapt! Og jeg håper dette kan hjelpe meg litt på veien. Men jeg er redd det bare legger seg på magen, og ikke hele kroppen 😂 men de bekymringene får jeg ta siden! Haha 

Sliter du med å gå opp i vekt? Evt tips du har for å legge på seg? 😊 jeg blir veldig glad for noen tips!

 jeanetteelarsen

Jeanette Larsen

27.05.93, Norway/Fredrikstad, feltgeoteknikk frue, blogger. Brandbassador for rapunzel of sweden For kontakt: jeanette-larsen@live.no

Kategorier

Arkiv

Lenker

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits